top of page

Verrassende biertrip naar regio Kystlandet, Denemarken

22. dec. 2023

Biernet.nl

Verrassende biertrip naar regio Kystlandet, Denemarken


For Full Article, click HERE


Bier is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij Denemarken. Maar ook daar heeft een speciaalbierrevolutie plaatsgevonden. We bezochten de regio Kystlandet, waar een groot Deens bierfestival plaatsvond.


...

Stepping Stone Brewing Company

Een andere inspirerende brouwer die we spraken was Daniel True van Stepping Stone Brewing. Deze brouwerij heeft een bijzondere uitgangspositie. De oprichters hebben een achtergrond in de pyschologie of hebben zelf mentale problemen gehad in het verleden.  Het doel van de brouwerij is om degenen die alles hebben verloren te betrekken en hen de kans te geven om een nieuwe start te maken in het leven. Ze doen dit door middel van integratie van vluchtelingen die verblijfsvergunningen hebben gekregen in Denemarken en die toegang nodig hebben tot de arbeidsmarkt. 'Stepping Stone' verwijst dan ook naar een opstapje om verder te komen in het leven.


De werknemers bij de brouwerij wordt dat opstapje geboden en met de betrokkenheid bij het biermerk hebben ze weer een doel en voelen ze zich weer waardevol. Daniel: 'Psychologische onderzoeken laten zien dat als men een betekenisvolle baan heeft, dat men dan ook beter integreert.'

De brouwerij is opgericht in 2022 en toen werd er 1500 liter gebrouwen. Inmiddels is het volume al gestegen tot 15.000 liter per maand en Daniel hoopt dat deze groei de komende jaren doorzet.


Op het moment is de brouwerij of een proeflokaal van de brouwerij nog niet te bezoeken, maar er zijn plannen om dit in de toekomst te realiseren.


Stepping Stone Brewing

Bækkestien 28362 Hørning

Denemarken


...


bottom of page